Slovan po mesiaci vyhral, Weiss ostáva:Bolo to nedorozumenie

22.09.2011 Celý región

Pezinok 21. septembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava si v stredu po vyše mesiaci pripomenuli chuť víťazstva. Aj keď sa im to podarilo len proti treťoligovému Pezinku a tesne 1:0, hráči i tréner veria, že kríza je zažehnaná a na víťaznej vlne budú pokračovať aj ďalej. Po zápase 2. kola Slovnaft Cupu smerovalo najviac otázok práve na Vladimíra Weissa, ktorý sa údajne mal po ligovej prehre v Dunajskej Strede vzdať funkcie, no napokon zostáva koučom majstra.
Weiss v Dunajskej Strede neprišiel ani na tlačovú konferenciu a do Bratislavy necestoval klubovým autobusom, ale taxíkom. V stredu už svoje počínanie vysvetlil a vyhlásil, že celá kauza bola zbytočne nafúknutá. "Bola to taká mediálna bublina, pretože ja som v rámci nejakého žartu povedal, že keď nevyhráme v Dunajskej Strede, tak pôjdem v úvodzovkách trénovať ju. No a po zápase som hráčom povedal majte sa dobre a odišiel som z kabíny v emóciách. Trošku sa to nafúklo, ale samozrejme bola to aj moja chybička," uviedol reprezentačný kormidelník a dementoval tak správy o svojom odchode zo Slovana.
"Dezinformácie" sa však dostali aj k samotným futbalistom majstra a niektorí išli za kormidelníkom s tým, aby ho presvedčili nech ostane. "Boli za mnou a chceli, aby som ostal, ale ja som nikam neodchádzal. Nemôžem odísť takýmto štýlom, dvakrát prehrám a odídem," pokračoval Weiss, no priznal, že raz sa niečo podobné už stalo: "V Artmedii som to raz spravil, to sklamanie bolo veľké, ale teraz by som to nazval nedorozumenie a bolo to trošku nafúknuté."
Slovan v Pezinku konečne vyhral, ale medzi tímami na ihrisku nebolo badať rozdiel dvoch tried. "Som rád, že sme postúpili, navyše pred výborným publikom. Ďakujem Pezinčanom aj našim divákom, že prišli, bola lepšia návšteva ako na ligu, z čoho som príjemne prekvapený. Pre nás bolo dôležité víťazstvo. Samozrejme, v situácii v akej sme boli, sa nerodilo ľahko. Ružomberok vypadol v Ždani, my sme postúpili a to je dôležité. Musíme sa chystať na sobotu na ďalší ťažký ligový zápas, pretože ten program je nahustený. Uvidíme, čo bude ďalej," dodal.
Slovan si počas duelu vytvoril viacero šancí, no chýbala mu presnosť v koncovke. O jediný gól sa po dlhej dobe postaral Filip Šebo, ktorý v 39. minúte napol sieť po rohu Halenára. "Ja som si to nepripúšťal, absolútne som sa nedostával pod tlak. Viem čoho som schopný a vedel som, že góly prídu, či už to bolo dnes alebo v ďalších zápasoch," povedal útočník, ktorý nastúpil na duel s kapitánskou páskou.
Podľa Šeba je kríza mužstva zažehnaná a budú nasledovať ďalšie výhry. "Dúfam, že sa konečne naladíme na víťaznú vlnu. Nie je to ľahké, ale v mužstve urobíme všetko pre to, aby sme to dokázali a verím, že Slovan bude opäť Slovanom. Keby sme vyhrali tri, štyri nula bolo by to lepšie, ale my si ceníme aj výsledok 1:0. Sme spokojní, prišli sme sem postúpiť a to sme splnili," dodal.
V základnej zostave nastúpil iba osemnásťročný stredopoliar Adrián Čermák, ktorý si tak odkrútil debut v A-čku "belasých". "Bol to výborný pocit, vážne som nič také nečkal a potešilo ma to. Mohol som dať aj dva góly, ale nevyšlo to. Trochu ma to mrzí, ale vyhrali sme a za to som šťastný," povedal mladík.
Napriek nepremeneným šanciam bol s výkonom nováčika nadmieru spokojný aj Weiss: "Je to dorastenec, výborný chlapec a musím povedať, že dnes bol asi najlepší na ihrisku. Má nápad, myšlienku a od zajtra bude trénovať s prvým mužstvom."
 

Vyberte región